Malinový šerbet s bílým vínem

Ingredience


Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Malinová pálenka 2 polévková lžíce
Maliny 200 g
Máta 1 ks
Víno bílé 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maliny omyjeme, několik odložíme stranou na ozdobu. Ostatní rozmixujeme a pyré prolisujeme jemným sítem.
  2. V kastrůlku zahřejeme malinovou pálenku k bodu varu, za stálého míchání v ní rozpustíme moučkový cukr. Potom vmícháme malinové pyré a bílé víno.
  3. Vše nalijeme do mělké mísy a mrazíme 4-5 hodin. Každých 45 minut šerbet dobře promícháme, aby se netvořily ledové krystalky.
  4. Před podáváním naplníme šerbet do vychlazených sklenic, ozdobíme malinami a lístky máty.