Malinový šerbet s bílým vínem
Ingredience
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Malinová pálenka |
2 polévková lžíce |
Maliny |
200 g |
Máta |
1 ks |
Víno bílé |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maliny omyjeme, několik odložíme stranou na ozdobu. Ostatní rozmixujeme a pyré prolisujeme jemným sítem.
- V kastrůlku zahřejeme malinovou pálenku k bodu varu, za stálého míchání v ní rozpustíme moučkový cukr. Potom vmícháme malinové pyré a bílé víno.
- Vše nalijeme do mělké mísy a mrazíme 4-5 hodin. Každých 45 minut šerbet dobře promícháme, aby se netvořily ledové krystalky.
- Před podáváním naplníme šerbet do vychlazených sklenic, ozdobíme malinami a lístky máty.