Šalotka na řecký způsob
Ingredience
Celer - nať |
2 polévková lžíce |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Šalotka |
450 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šalotky oloupeme. Rozehřejeme olej ve velké pánvi, přidáme celé šalotky a smažíme 5 minut za častého míchání, dokud nezhnědnou. Přidáme med a smažíme 30 vteřin, poté přidáme vinný ocet a bílé víno. Přidáme pokrájené stonky celeru, rajčatový protlak a nakrájená rajčata a přivedeme směs do varu. Povaříme 6 minut na prudkém plameni, osolíme, opepříme a necháme mírně vychladnout.
- Podáváme teplé, ozdobené celerovou natí.