Šalotka na řecký způsob

Ingredience


Celer - nať 2 polévková lžíce
Med včelí 3 polévková lžíce
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Šalotka 450 g
Sůl 1 špetka
Víno bílé 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šalotky oloupeme. Rozehřejeme olej ve velké pánvi, přidáme celé šalotky a smažíme 5 minut za častého míchání, dokud nezhnědnou. Přidáme med a smažíme 30 vteřin, poté přidáme vinný ocet a bílé víno. Přidáme pokrájené stonky celeru, rajčatový protlak a nakrájená rajčata a přivedeme směs do varu. Povaříme 6 minut na prudkém plameni, osolíme, opepříme a necháme mírně vychladnout.
  2. Podáváme teplé, ozdobené celerovou natí.