Tvarohový koláč s malinami

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Cukr krupice 260 g
Krupice dětská 75 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Maliny 450 g
Máslo čerstvé 230 g
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Pudinkový prášek - vanilkový 1 ks
Tvaroh měkký - nízkotučný 750 g
Vejce slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z 80 g cukru, 150 g másla, 1 vejce a hladké mouky vypracujeme křehké těsto. Zabalíme je do fólie, necháme asi 30 minut v chladničce.
  2. Na pracovní ploše těsto rozválíme na plát, položíme na vymazaný plech a vložíme do středně vyhřáté trouby na 15 minut.
  3. U zbylých vajec oddělíme žloutky od bílků. Utřeme tvaroh se zbylým cukrem, žloutky, citronovou kůrou a šťávou. Přimícháme rozpuštěné, vychladlé máslo, přidáme pudinkový prášek smíchaný s krupičkou a práškem do pečiva. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a omyté maliny.
  4. Směs naneseme na předpečený korpus a koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 30 minut.