Tvarohový koláč s malinami
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Cukr krupice |
260 g |
Krupice dětská |
75 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Maliny |
450 g |
Máslo čerstvé |
230 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Pudinkový prášek - vanilkový |
1 ks |
Tvaroh měkký - nízkotučný |
750 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Z 80 g cukru, 150 g másla, 1 vejce a hladké mouky vypracujeme křehké těsto. Zabalíme je do fólie, necháme asi 30 minut v chladničce.
- Na pracovní ploše těsto rozválíme na plát, položíme na vymazaný plech a vložíme do středně vyhřáté trouby na 15 minut.
- U zbylých vajec oddělíme žloutky od bílků. Utřeme tvaroh se zbylým cukrem, žloutky, citronovou kůrou a šťávou. Přimícháme rozpuštěné, vychladlé máslo, přidáme pudinkový prášek smíchaný s krupičkou a práškem do pečiva. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a omyté maliny.
- Směs naneseme na předpečený korpus a koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 30 minut.