Drobenkový koláč s nektarinkami

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 155 g
Droždí sušené 1 balení
Máslo čerstvé 175 g
Mléko polotučné 125 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Mouka pšeničná hrubá 150 g
Nektarinka 6 ks
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z hladké mouky, 80 g cukru, špetky soli, sušeného droždí, mléka, 100 g másla, vajec a citronové kůry vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme je čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout na dvojnásobek objemu.
  2. Omyté nektarinky vypeckujeme a nakrájíme na dílky. Zakapeme citronovou šťávou.
  3. Hrubou mouku, 75 g cukru a zbylé máslo prohněteme se skořicí a vzniklou drobenku necháme vychladit.
  4. Z vykynutého těsta vyválíme plát, přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a obložíme nektarinkami. Posypeme drobenkou a koláč pečeme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě.