Drobenkový koláč s nektarinkami
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
155 g |
Droždí sušené |
1 balení |
Máslo čerstvé |
175 g |
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Mouka pšeničná hrubá |
150 g |
Nektarinka |
6 ks |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Z hladké mouky, 80 g cukru, špetky soli, sušeného droždí, mléka, 100 g másla, vajec a citronové kůry vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme je čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout na dvojnásobek objemu.
- Omyté nektarinky vypeckujeme a nakrájíme na dílky. Zakapeme citronovou šťávou.
- Hrubou mouku, 75 g cukru a zbylé máslo prohněteme se skořicí a vzniklou drobenku necháme vychladit.
- Z vykynutého těsta vyválíme plát, přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a obložíme nektarinkami. Posypeme drobenkou a koláč pečeme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě.