Borůvkový koláč s mandlemi
Ingredience
Borůvky |
750 g |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
250 g |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Mandle mleté |
100 g |
Máslo čerstvé |
300 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Zakysaná smetana |
100 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- V míse ušleháme změklé máslo, cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru do pěny. Postupně zašleháme vejce a zakysanou smetanu. Nakonec vmícháme mleté mandle promíchané s moukou a kypřicím práškem.
- Těsto rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme omytými okapanými borůvkami.
- Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 25-30 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
- Před podáváním koláč poprášíme moučkovým cukrem.