Borůvkový koláč s mandlemi

Ingredience


Borůvky 750 g
Citronová kůra 1 kávová lžička
Cukr krupice 250 g
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Cukr vanilka 1 ks
Kypřicí prášek do pečiva 2 kávová lžička
Mandle mleté 100 g
Máslo čerstvé 300 g
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Vejce slepičí 4 ks
Zakysaná smetana 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse ušleháme změklé máslo, cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru do pěny. Postupně zašleháme vejce a zakysanou smetanu. Nakonec vmícháme mleté mandle promíchané s moukou a kypřicím práškem.
  2. Těsto rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme omytými okapanými borůvkami.
  3. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 25-30 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
  4. Před podáváním koláč poprášíme moučkovým cukrem.