Koláčky s piniovými oříšky

Ingredience


Čokoláda na vaření 60 g
Cukr hroznový (glukóza) 80 g
Cukr krupice 180 g
Cukr moučkový 120 g
Máslo čerstvé 160 g
Mléko polotučné 6 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 250 g
Oříšky piniové 100 g
Pomerančová kůra 3 polévková lžíce
Pomerančová šťáva 2 polévková lžíce
Sirup cukrový 3.5 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tresť vanilková 1 kávová lžička
Vejce slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Prosijeme do mísy mouku se špetkou soli. Přidáme máslo, cukr, 1 vejce, 2 žloutky a prsty promícháme. Z prohněteného těsta vytvoříme kouli, kterou zabalíme do potravinářské folie a vložíme alespoň na hodinu do lednice.
  2. Vychlazené těsto rozválíme na osm placek o průměru asi 15 cm a vyložíme jím osm formiček s odnímatelným dnem o průměru 10 cm. Těsto ve formičká přikryjeme pečícím papírem a zatížíme. Vložíme na 10 minut do lednice.
  3. Takto připravené pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 5 minut. Poté odstraníme papír a zatížení a pečeme dalších 8 minut. Formičky vyjememe a teplotu snížíme na 180 °C.
  4. Rozlámeme čokoládu do hrnce, přidáme máslo a za stálého míchání zahříváme tak dlouho, dokud se nerozpustí a nesmísí.
  5. Vmícháme zbývající suroviny a náplň rozdělíme do upečených koláčků. Pečeme dalších 25-30 minut. Po upečení necháme koláčky mírně vychladnout a poté je vyklopíme. Podáváme teplé nebo pokojové teploty, nikoliv vychlazené.