Celozrnné špagety s bazalkou
Ingredience
Bazalka |
1 hrst |
Česnek |
2 stroužek |
Mozzarella |
250 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
850 g |
Šalotka |
2 ks |
Špagety, Makarony celozrnné |
400 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme, necháme okapat.
- V kastrole rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět oloupanou, nasekanou šalotku a česnek. Přidáme nakrájená rajčata i s nálevem, osolíme, opepříme, okořeníme oreganem. Pod pokličkou dusíme asi 15 minut.
- Nakonec do směsi vmícháme omytou, jemně nasekanou bazalku.
- Špagety vložíme do omáčky, dobře promícháme. Pokrm posypeme mozzarellou nakrájenou na kostičky a ihned podáváme.