Celozrnné špagety s bazalkou

Ingredience


Bazalka 1 hrst
Česnek 2 stroužek
Mozzarella 250 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Oregano sušené 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 850 g
Šalotka 2 ks
Špagety, Makarony celozrnné 400 g
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme, necháme okapat.
  2. V kastrole rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět oloupanou, nasekanou šalotku a česnek. Přidáme nakrájená rajčata i s nálevem, osolíme, opepříme, okořeníme oreganem. Pod pokličkou dusíme asi 15 minut.
  3. Nakonec do směsi vmícháme omytou, jemně nasekanou bazalku.
  4. Špagety vložíme do omáčky, dobře promícháme. Pokrm posypeme mozzarellou nakrájenou na kostičky a ihned podáváme.