Bramborové vějířky na mangoldu
Ingredience
Brambory |
750 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Mangold |
200 g |
Máslo čerstvé |
15 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
40 g |
Vývar zeleninový |
125 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mangold očistíme, omyjeme, najemno nasekáme. Očištěnou papriku nakrájíme na kostičky.
- V kastrole na oleji necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme mangold s paprikou, vše opékáme 5 minut. Potom směs osolíme a opepříme.
- Zapékací mísu vymažeme lžičkou másla a vložíme do ní mangold. Brambory oloupeme, omyjeme, několikrát podélně nařízneme, ale neprořízneme. Rozložíme na mangold, posypeme nastrouhaným sýrem, poklademe zbylým máslem nakrájeným na kousky. Nakonec přilijeme vývar.
- Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut.