Bramborové vějířky na mangoldu

Ingredience


Brambory 750 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Mangold 200 g
Máslo čerstvé 15 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 40 g
Vývar zeleninový 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mangold očistíme, omyjeme, najemno nasekáme. Očištěnou papriku nakrájíme na kostičky.
  2. V kastrole na oleji necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme mangold s paprikou, vše opékáme 5 minut. Potom směs osolíme a opepříme.
  3. Zapékací mísu vymažeme lžičkou másla a vložíme do ní mangold. Brambory oloupeme, omyjeme, několikrát podélně nařízneme, ale neprořízneme. Rozložíme na mangold, posypeme nastrouhaným sýrem, poklademe zbylým máslem nakrájeným na kousky. Nakonec přilijeme vývar.
  4. Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut.