Arašídové kuře s omáčkou

Ingredience


Arašídy 100 g
Česnek 3 stroužek
Chilli paprička 3 ks
Cibulka jarní 2 ks
Cukr třtinový 5 g
Fagara 4 g
Kuřecí prsa 500 g
Ocet rýžový 5 ml
Olej arašídový (podzemnicový) 1 dl
Omáčka sojová pikantní 40 ml
Omáčka sojová světlá 20 ml
Víno rýžové čínské 10 ml
Vývar zeleninový 40 ml
Zázvor mletý 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V nekovové misce smícháme kuřecí maso nakrájené na nudličky s lžící arašídového oleje, světlou sójovou omáčkou a rýžovým vínem.
  2. V předehřátém woku rozpálíme arašídový olej a upražíme na něm chilli papričky a fagaru. Přihodíme maso s marinádou a opékáme 6 minut. Když začne měnit barvu, přihodíme jarní cibulku nakrájenou na kolečka, prolisovaný česnek a zázvor. Pečeme dalších asi 5 minut, až je maso dozlatova.
  3. Na omáčku smícháme lžíci arašídového oleje, tmavou sójovou omáčku, vývar, cukr a kapku rýžového octa. Vlijeme na pánev k masu, promícháme, ale už nevaříme. Na závěr přisypeme nasekané arašídy, ihned podáváme.