Arašídové kuře s omáčkou
Ingredience
Arašídy |
100 g |
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička |
3 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Cukr třtinový |
5 g |
Fagara |
4 g |
Kuřecí prsa |
500 g |
Ocet rýžový |
5 ml |
Olej arašídový (podzemnicový) |
1 dl |
Omáčka sojová pikantní |
40 ml |
Omáčka sojová světlá |
20 ml |
Víno rýžové čínské |
10 ml |
Vývar zeleninový |
40 ml |
Zázvor mletý |
5 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V nekovové misce smícháme kuřecí maso nakrájené na nudličky s lžící arašídového oleje, světlou sójovou omáčkou a rýžovým vínem.
- V předehřátém woku rozpálíme arašídový olej a upražíme na něm chilli papričky a fagaru. Přihodíme maso s marinádou a opékáme 6 minut. Když začne měnit barvu, přihodíme jarní cibulku nakrájenou na kolečka, prolisovaný česnek a zázvor. Pečeme dalších asi 5 minut, až je maso dozlatova.
- Na omáčku smícháme lžíci arašídového oleje, tmavou sójovou omáčku, vývar, cukr a kapku rýžového octa. Vlijeme na pánev k masu, promícháme, ale už nevaříme. Na závěr přisypeme nasekané arašídy, ihned podáváme.