Kuře se sezamovými nudlemi

Ingredience


Kuřecí prsa 700 g
Nudle pohankové 250 g
Olej sezamový 20 ml
Omáčka Teriyaki 1 dl
Pepř černý mletý 5 g
Petržel kudrnka 50 g
Sezam - semena 50 g
Sůl 8 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí maso nakrájíme na plátky a každý silně potřeme omáčkou terijaki, zakryjeme a necháme 10 minut marinovat.
  2. Pohankové nudle uvaříme podle návodu na obalu, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  3. Na rozpálené grilovací pánvi ogrilujeme marinované maso z obou stran doměkka, průběžně potíráme marinádou.
  4. Mezitím v rozehřátém oleji sezamovém oleji orestujeme uvařené nudle a odstavíme. Vmícháme sezam a posekanou petrželku, osolíme, opepříme.
  5. Servírujeme s plátky ogrilovaného masa.