Kuře se sezamovými nudlemi
Ingredience
Kuřecí prsa |
700 g |
Nudle pohankové |
250 g |
Olej sezamový |
20 ml |
Omáčka Teriyaki |
1 dl |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel kudrnka |
50 g |
Sezam - semena |
50 g |
Sůl |
8 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí maso nakrájíme na plátky a každý silně potřeme omáčkou terijaki, zakryjeme a necháme 10 minut marinovat.
- Pohankové nudle uvaříme podle návodu na obalu, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Na rozpálené grilovací pánvi ogrilujeme marinované maso z obou stran doměkka, průběžně potíráme marinádou.
- Mezitím v rozehřátém oleji sezamovém oleji orestujeme uvařené nudle a odstavíme. Vmícháme sezam a posekanou petrželku, osolíme, opepříme.
- Servírujeme s plátky ogrilovaného masa.