Kornouty se šlehačkou

Ingredience


Citronová kůra 2 kávová lžička
Cukr moučkový 60 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká 80 g
Rum 10 ml
Sherry brandy 10 ml
Sirup Golden 125 ml
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Sůl 2 g
Zázvor mletý 5 g
Cukr třtinový 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi rozpustíme máslo a umícháme s třtinovým cukrem a sirupem dohladka. Dáme vychladnout a přidáme brandy a citronovou kůru. Prosijeme mouku se solí a zázvorem. Přidáme do máslové směsi a pečlivě mícháme, dokud se vše nespojí. Necháme asi 3 minuty odstát. Na vymazaný plech pokládáme v dostatečné vzdálenosti vždy 1 lžičku směsi. Pečeme 8 minut při 180 °C. Placičky stočíme do kornoutu a necháme vychladnout. Pokud sušenky ztvrdnou předtím, než je stočíme, vrátíme je na pár minut do trouby.
  2. Ušleháme smetanu s práškovým cukrem a rumem. Směsí naplníme kornouty. Ihned podáváme.