Kornouty se šlehačkou
Ingredience
Citronová kůra |
2 kávová lžička |
Cukr moučkový |
60 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká |
80 g |
Rum |
10 ml |
Sherry brandy |
10 ml |
Sirup Golden |
125 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
2 g |
Zázvor mletý |
5 g |
Cukr třtinový |
50 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 30 porcí
- V pánvi rozpustíme máslo a umícháme s třtinovým cukrem a sirupem dohladka. Dáme vychladnout a přidáme brandy a citronovou kůru. Prosijeme mouku se solí a zázvorem. Přidáme do máslové směsi a pečlivě mícháme, dokud se vše nespojí. Necháme asi 3 minuty odstát. Na vymazaný plech pokládáme v dostatečné vzdálenosti vždy 1 lžičku směsi. Pečeme 8 minut při 180 °C. Placičky stočíme do kornoutu a necháme vychladnout. Pokud sušenky ztvrdnou předtím, než je stočíme, vrátíme je na pár minut do trouby.
- Ušleháme smetanu s práškovým cukrem a rumem. Směsí naplníme kornouty. Ihned podáváme.