Omeleta zapečená s likérem
Ingredience
Cukr moučkový |
250 g |
Likér pomerančový |
50 ml |
Máslo čerstvé |
25 g |
Rum |
50 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sušenky BeBe světlé jemné |
70 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy vložíme jen žloutky, z bílků ušleháme sníh. Do mísy přidáme cukr, špetku soli, důkladně promícháme a nakonec přimícháme sníh z bílků. Plech na pečení vymažeme máslem a upravíme na něj omeletu.
- Sušenky rozlámeme nadrobno a zalijeme likérem a rumem. Tuto směs rozprostřeme rovnoměrně na omeletu a dáme zapéct do vyhřáté trouby. Zapékáme 6 až 8 minut, než se vejce srazí.
- Omeletu naporcujeme a podáváme teplou.