Omeleta zapečená s likérem

Ingredience


Cukr moučkový 250 g
Likér pomerančový 50 ml
Máslo čerstvé 25 g
Rum 50 ml
Sůl 1 špetka
Sušenky BeBe světlé jemné 70 g
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy vložíme jen žloutky, z bílků ušleháme sníh. Do mísy přidáme cukr, špetku soli, důkladně promícháme a nakonec přimícháme sníh z bílků. Plech na pečení vymažeme máslem a upravíme na něj omeletu.
  2. Sušenky rozlámeme nadrobno a zalijeme likérem a rumem. Tuto směs rozprostřeme rovnoměrně na omeletu a dáme zapéct do vyhřáté trouby. Zapékáme 6 až 8 minut, než se vejce srazí.
  3. Omeletu naporcujeme a podáváme teplou.