Roastbeef s ústřicovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hovězí maso zadní |
400 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 kávová lžička |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
150 g |
Šalotka |
1 ks |
Shiitake houby |
300 g |
Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Víno rýžové čínské |
2 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme přes vlákno na velmi tenké plátky. V misce smícháme solamyl s kypřicím práškem, 1 lžící sójové omáčky a 1 lžičkou sezamového oleje. Promícháme s masem, zakryjeme a necháme marinovat.
- Mezitím očistíme pórek a nakrájíme na malé kousky. Houby pokrájíme na tenké nudličky. Zázvor, česnek a šalotku oloupeme a najemno nasekáme.
- Smícháme zbytek sezamového oleje a sójové omáčky, přidáme ústřicovou omáčku, rýžové víno, vývar a cukr.
- V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm maso. Ochutíme solí, pepřem a vyjmeme. Uchováme teplé. V pánvi osmahneme šalotku, česnek a zázvor. Poté přidáme houby a pórek a za stálého míchání restujeme ještě cca 2 minuty. Vložíme zpět maso a přilijeme směs omáček. Vše důkladně promícháme, dochutíme, rozdělíme do misek a ihned podáváme.