Roastbeef s ústřicovou omáčkou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hovězí maso zadní 400 g
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 kávová lžička
Olej olivový 3 polévková lžíce
Olej sezamový 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 150 g
Šalotka 1 ks
Shiitake houby 300 g
Solamyl - bramborový škrob 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Víno rýžové čínské 2 polévková lžíce
Vývar drůbeží 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme přes vlákno na velmi tenké plátky. V misce smícháme solamyl s kypřicím práškem, 1 lžící sójové omáčky a 1 lžičkou sezamového oleje. Promícháme s masem, zakryjeme a necháme marinovat.
  2. Mezitím očistíme pórek a nakrájíme na malé kousky. Houby pokrájíme na tenké nudličky. Zázvor, česnek a šalotku oloupeme a najemno nasekáme.
  3. Smícháme zbytek sezamového oleje a sójové omáčky, přidáme ústřicovou omáčku, rýžové víno, vývar a cukr.
  4. V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm maso. Ochutíme solí, pepřem a vyjmeme. Uchováme teplé. V pánvi osmahneme šalotku, česnek a zázvor. Poté přidáme houby a pórek a za stálého míchání restujeme ještě cca 2 minuty. Vložíme zpět maso a přilijeme směs omáček. Vše důkladně promícháme, dochutíme, rozdělíme do misek a ihned podáváme.