Koule masové se špenátem

Ingredience


Bambusové výhonky konzervované 25 g
Cibule 1 ks
Olej sezamový 0.5 kávová lžička
Omáčka sojová světlá 1 kávová lžička
Pažitka 1 polévková lžíce
Sezam - semena 2 kávová lžička
Solamyl - bramborový škrob 2.5 kávová lžička
Špenát listový čerstvý 450 g
Šunka uzená 2 plátek
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso tučné 125 g
Voda pitná 1 polévková lžíce
Vývar zeleninový 1.5 dl
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Umeleme vepřové maso a dáme do mísy, přidáme vejce. Do další misky dáme nasekanou cibuli, zázvor, přidáme vařící vodu a 5 minut necháme stát. Slijeme vodu a obsah misky přidáme ke směsi s vepřovým masem, přidáme bambusové výhonky, škrobovou moučku a šunku. Vše promícháme a ze směsi vytvoříme 12 koulí. Pod tekoucí vodou opláchneme listy špenátu a odřízneme stonky. 10 vteřin necháme ve vařící vodě a poté je necháme důkladně okapat. Pokrájíme je na tenké nudličky, smícháme se sezamovými semínky a obalíme v směsi na kuličky.
  2. Koule vložíme do pařáku umístěném v hrnci s vařící vodou. Pod pokličkou je vaříme v páře 10 minut, dokud maso nezměkne.
  3. Připravíme omáčku - do pánve dáme vývar a přivedeme ho k varu. Smícháme vodu se škrobovou moučkou, aby se vytvořila hladká pasta. Vmícháme do vývaru, přidáme sezamový olej, sójovou omáčku a pažitku.
  4. Masové koule přendáme na ohřátý talíř a podáváme s omáčkou.