Koule masové se špenátem
Ingredience
Bambusové výhonky konzervované |
25 g |
Cibule |
1 ks |
Olej sezamový |
0.5 kávová lžička |
Omáčka sojová světlá |
1 kávová lžička |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Sezam - semena |
2 kávová lžička |
Solamyl - bramborový škrob |
2.5 kávová lžička |
Špenát listový čerstvý |
450 g |
Šunka uzená |
2 plátek |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso tučné |
125 g |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
1.5 dl |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Umeleme vepřové maso a dáme do mísy, přidáme vejce. Do další misky dáme nasekanou cibuli, zázvor, přidáme vařící vodu a 5 minut necháme stát. Slijeme vodu a obsah misky přidáme ke směsi s vepřovým masem, přidáme bambusové výhonky, škrobovou moučku a šunku. Vše promícháme a ze směsi vytvoříme 12 koulí. Pod tekoucí vodou opláchneme listy špenátu a odřízneme stonky. 10 vteřin necháme ve vařící vodě a poté je necháme důkladně okapat. Pokrájíme je na tenké nudličky, smícháme se sezamovými semínky a obalíme v směsi na kuličky.
- Koule vložíme do pařáku umístěném v hrnci s vařící vodou. Pod pokličkou je vaříme v páře 10 minut, dokud maso nezměkne.
- Připravíme omáčku - do pánve dáme vývar a přivedeme ho k varu. Smícháme vodu se škrobovou moučkou, aby se vytvořila hladká pasta. Vmícháme do vývaru, přidáme sezamový olej, sójovou omáčku a pažitku.
- Masové koule přendáme na ohřátý talíř a podáváme s omáčkou.