Suflé houbové s česnekem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Limetková šťáva 2 kávová lžička
Majoránka 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 2.25 dl
Mouka pšeničná hladká 25 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Žampiony čerstvé 75 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čtyři zapékací misky vymažeme lehce máslem. Rozpustíme v pánvi 25 g másla, přidáme pokrájené žampiony, česnek, limetkovou šťávu a osmahneme 3 minuty. Houbovou směs vložíme do mixéru, přidáme majoránku a směs rozmixujeme.
  2. Zbylé máslo rozehřejeme v pánvi, přidáme mouku a smažíme za stálého míchání 1 minutu. Pánev sejmeme z plamene, přilijeme mléko, uvedeme do varu a necháme obsah zhoustnout.
  3. Omáčku smícháme s houbovou směsí a přidáme žloutky. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do houbové směsi.
  4. Směs rozdělíme do zapékacích misek, dáme je na plech a v předehřáté troubě při teplotě 200 °C zapečeme 10 minut.
  5. Okamžitě podáváme.