Suflé houbové s česnekem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Limetková šťáva |
2 kávová lžička |
Majoránka |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
2.25 dl |
Mouka pšeničná hladká |
25 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Žampiony čerstvé |
75 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čtyři zapékací misky vymažeme lehce máslem. Rozpustíme v pánvi 25 g másla, přidáme pokrájené žampiony, česnek, limetkovou šťávu a osmahneme 3 minuty. Houbovou směs vložíme do mixéru, přidáme majoránku a směs rozmixujeme.
- Zbylé máslo rozehřejeme v pánvi, přidáme mouku a smažíme za stálého míchání 1 minutu. Pánev sejmeme z plamene, přilijeme mléko, uvedeme do varu a necháme obsah zhoustnout.
- Omáčku smícháme s houbovou směsí a přidáme žloutky. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do houbové směsi.
- Směs rozdělíme do zapékacích misek, dáme je na plech a v předehřáté troubě při teplotě 200 °C zapečeme 10 minut.
- Okamžitě podáváme.