Roastbeef s pudinkem a mátovým hráškem

Ingredience


Hovězí maso zadní 1 kg
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve připravíme maso. Vrstvu tuku nařízneme do mřížky, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Maso položíme tukem nahoru do pekáče. Troubu rozpálíme na 250 °C.
  2. Pečeme na střední liště trouby cca 15 minut, poté stáhneme teplotu na 180°C a pečeme ještě 2 minut. Po vyjmutí zabalíme maso do alobalu a necháme 15 minut odpočinout.
  3. Mezitím připravíme yorkshireský pudink a mátový hrášek. Maso nakrájíme na plátky a podáváme na vyhřátých talířích s pudinkem a hráškem.