Porce kapra v křenovém těstíčku

Ingredience


Kapr obecný 1 kg
Křen 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko plnotučné 130 ml
Mouka polohrubá 100 g
Paprika mletá sladká 2 špetka
Sůl 3 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kapra očistíme, opláchneme, osušíme, osolíme 2 špetkami soli a poprášíme paprikou. Porce můžeme krájet z půlky kapra nebo krájet podkovy z celého vykuchaného kapra. Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní porce kapra a dáme do trouby předehřáté na 220 °C. Když se kapr zapeče, porce obrátíme a pečeme ještě z druhé strany.
  2. V mezičase připravíme těstíčko. V míse rozšleháme mléko se žloutky, špetkou soli a zašleháme mouku s jemně ustrouhaným křenem. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků.
  3. Když jsou porce opečené, přelijeme je těstíčkem, vrátíme do trouby, zvýšíme teplotu na 250 °C a zapečeme.