Porce kapra v křenovém těstíčku
Ingredience
Kapr obecný |
1 kg |
Křen |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
130 ml |
Mouka polohrubá |
100 g |
Paprika mletá sladká |
2 špetka |
Sůl |
3 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kapra očistíme, opláchneme, osušíme, osolíme 2 špetkami soli a poprášíme paprikou. Porce můžeme krájet z půlky kapra nebo krájet podkovy z celého vykuchaného kapra. Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní porce kapra a dáme do trouby předehřáté na 220 °C. Když se kapr zapeče, porce obrátíme a pečeme ještě z druhé strany.
- V mezičase připravíme těstíčko. V míse rozšleháme mléko se žloutky, špetkou soli a zašleháme mouku s jemně ustrouhaným křenem. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků.
- Když jsou porce opečené, přelijeme je těstíčkem, vrátíme do trouby, zvýšíme teplotu na 250 °C a zapečeme.