Obalovaný kapr smažený

Obalovaný kapr smažený - obrázek

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Kapr obecný 1 kg
Mouka pšeničná hladká 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 120 ml
Pepř bílý 1 špetka
Strouhanka 120 g
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Víno bílé 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kapra očistíme, opláchneme, osušíme, naporcujeme, vložíme do mísy, zalijeme vínem a zakapeme citronovou šťávou. Pod fólií necháme půl hodiny marinovat, během marinování porce obracíme.
  2. Poté porce vyjmeme, osolíme, opepříme a obalíme klasicky v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Porce smažíme na rozpáleném oleji na mírnějším plameni, aby se kapr dobře propekl.