Obalovaný kapr smažený
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kapr obecný |
1 kg |
Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
120 ml |
Pepř bílý |
1 špetka |
Strouhanka |
120 g |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kapra očistíme, opláchneme, osušíme, naporcujeme, vložíme do mísy, zalijeme vínem a zakapeme citronovou šťávou. Pod fólií necháme půl hodiny marinovat, během marinování porce obracíme.
- Poté porce vyjmeme, osolíme, opepříme a obalíme klasicky v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Porce smažíme na rozpáleném oleji na mírnějším plameni, aby se kapr dobře propekl.