Mozzarellové zákusky
Ingredience
Ančovička - filety |
8 ks |
Bazalka |
1 hrst |
Chléb konzumní |
8 plátek |
Mléko polotučné |
1.5 dl |
Mozzarella |
100 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Olivy černé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z každého krajíce chleba vykrojíme 2 trojúhelníky. Na 8 z nich položíme 1 plátek mozzarelly, ančovičky a olivy. Navrch dáme 2 listy bazalky, sůl a pepř. Zbývajícími 8 trojúhelníky chleba přiklopíme trojúhelníky s náplní a stlačíme kolem okrajů.
- Smícháme vajíčka s mlékem a nalijeme směs do mísy. Přidáme sendviče a 5 minut necháme v klidu.
- Rozehřejeme ve velké pánvi olej. Vyndáme sendviče z mléka a vajíček a stiskneme okraje k sobě. Vkládáme je opatrně do rozpáleného oleje a smažíme 2 minuty, dokud nejsou zlatavé. Jednou obrátíme. Vyjmeme z oleje a necháme okapat.
- Podáváme horké.