Mozzarellové zákusky

Ingredience


Ančovička - filety 8 ks
Bazalka 1 hrst
Chléb konzumní 8 plátek
Mléko polotučné 1.5 dl
Mozzarella 100 g
Olej rostlinný 100 ml
Olivy černé 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z každého krajíce chleba vykrojíme 2 trojúhelníky. Na 8 z nich položíme 1 plátek mozzarelly, ančovičky a olivy. Navrch dáme 2 listy bazalky, sůl a pepř. Zbývajícími 8 trojúhelníky chleba přiklopíme trojúhelníky s náplní a stlačíme kolem okrajů.
  2. Smícháme vajíčka s mlékem a nalijeme směs do mísy. Přidáme sendviče a 5 minut necháme v klidu.
  3. Rozehřejeme ve velké pánvi olej. Vyndáme sendviče z mléka a vajíček a stiskneme okraje k sobě. Vkládáme je opatrně do rozpáleného oleje a smažíme 2 minuty, dokud nejsou zlatavé. Jednou obrátíme. Vyjmeme z oleje a necháme okapat.
  4. Podáváme horké.