Ovocný pudink
Ingredience
Citronová kůra |
5 g |
Cukr moučkový |
60 g |
Jablka |
300 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká |
500 g |
Sádlo škvařené |
300 g |
Skořice mletá |
10 g |
Sůl |
15 g |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do mísy nasypeme mouku, přidáme sádlo, sůl a cukr. Přilijeme vodu, ale jen tolik, aby těsto zůstalo tuhé. Vypracujeme tuhé těsto a necháme chvíli odležet. Vymažeme si máslem formu na pečení. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme nahrubo. K jablkům přimícháme skořici, strouhanou citronovou kůru a 1 lžičku cukru.
- Těsto vyválíme, vyložíme jím formu a kousek těsta si necháme na zakrytí formy. Těsto poklademe ochucenými jablky, zbytek těsta vyválíme a formu jím zakryjme. Vložíme do pekáče s trochou vody, dáme do trouby a pečeme ve vodní lázni 2 hodiny.
- Hotový pudink necháme vychladnout.