Ovocný pudink

Ingredience


Citronová kůra 5 g
Cukr moučkový 60 g
Jablka 300 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká 500 g
Sádlo škvařené 300 g
Skořice mletá 10 g
Sůl 15 g
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme mouku, přidáme sádlo, sůl a cukr. Přilijeme vodu, ale jen tolik, aby těsto zůstalo tuhé. Vypracujeme tuhé těsto a necháme chvíli odležet. Vymažeme si máslem formu na pečení. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme nahrubo. K jablkům přimícháme skořici, strouhanou citronovou kůru a 1 lžičku cukru.
  2. Těsto vyválíme, vyložíme jím formu a kousek těsta si necháme na zakrytí formy. Těsto poklademe ochucenými jablky, zbytek těsta vyválíme a formu jím zakryjme. Vložíme do pekáče s trochou vody, dáme do trouby a pečeme ve vodní lázni 2 hodiny.
  3. Hotový pudink necháme vychladnout.