Hořký bylinný likér z puškvorce

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Hřebíček 40 g
Puškvorec 50 g
Starorežná pálenka 1 l
Voda pitná 0.75 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Puškvorec pořádně očistíme a omyjeme, odstraníme kořínky z oddenků, pak oddenky po délce rozřízneme a vložíme je do láhve se Staročeskou Žitnou. Přidáme hřebíček, který jsme posekali na menší kousky. Láhev uzavřeme a obsah necháme na slunci vyluhovat alespoň 5 týdnů.
  2. Po této době výluh slijeme a smícháme se studeným cukerným sirupem, který jsme připravili svařením 100 g cukru a 0.75 litru vody.
  3. Znovu promíchaný puškvorcový likér nalijeme do menších lahví, puškvorec necháme v alkoholu a dáme na několik týdnů uležet na chladné a tmavé místo.
  4. Tento likér je hořký, používáme jej jako aperitiv, ale hlavně při poruchách trávení, zažívacích potížích a pod.