Ořechový likér
Ingredience
Cukr krupice |
200 g |
Hřebíček |
3 ks |
Jalovec |
5 ks |
Ořechy vlašské |
20 ks |
Skořice celá |
15 g |
Starorežná pálenka |
1 l |
Vanilkový lusk |
0.5 ks |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 16 porcí
- Omyté zelené vlašské ořechy, které mají vyvinutou skořápku a mléčné jádro, rozpůlíme a vložíme do láhve. Proložíme je hřebíčkem, kouskem celé skořice, kuličkami jalovce, 1/2 vanilkového lusku, který jsme podélně rozřízli (délka lusku asi 14-16 cm) a zalijeme Staročeskou Režnou.
- Láhev uzavřeme zátkou a odložíme na 3 týdny na slunečné místo. Během té doby nesmíme zapomenout občas lahví protřepat.
- Po třech týdnech výluh přecedíme.
- Svaříme vodu s cukrem, sirup necháme vychladnout a smícháme s ořechovým výluhem, rozlijeme do menších lahví, uzavřeme a uchováváme ještě alespoň 2 týdny na chladném místě.