Krkonošská žaludeční puškvorcovka
Ingredience
Puškvorec |
40 g |
Starorežná pálenka |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Oddenky puškvorce nasbírané v červenci nebo v srpnu, kdy mají největší sílu (sbíráme je každý druhý rok), pořádně očistíme a omyjeme, odstraníme vlákna kořínků, pak oddenky po délce rozřízneme a vložíme do láhve se Staročeskou Žitnou. Láhev uzavřeme a necháme na slunci vyluhovat alespoň 2 měsíce.
- Tuto žaludeční pálenku užíváme v malém množství při žaludečních (trávicích) potížích.
- Puškvorcovka je velmi hořká a konzumujeme ji tak, že oddenky puškvorce necháme v láhvi až do úplného zkonzumování.