Pudink rýžový
Ingredience
Citronová kůra |
20 g |
Cukr krupice |
150 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko polotučné |
1000 ml |
Rýže loupaná |
300 g |
Solamyl - bramborový škrob |
30 g |
Sůl |
1 špetka |
Tresť vanilková |
15 ml |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, cukr, přidáme máslo, špetku soli, strouhanou citronovou kůru a vanilkovou esenci. Přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Stáhneme z ohně, zapracujeme do rýže žloutky a sníh z bílků.
- Formičky vymažeme kouskem másla, vysypeme solamylem a naplníme rýžovou hmotou. Formičky narovnáme do hrnce s trochou vody, hrnec zakryjeme pokličkou a vaříme ve vodní lázni aspoň 50 minut.
- Pudink před podáváním necháme vychladnout.