Pudink rýžový

Ingredience


Citronová kůra 20 g
Cukr krupice 150 g
Máslo čerstvé 60 g
Mléko polotučné 1000 ml
Rýže loupaná 300 g
Solamyl - bramborový škrob 30 g
Sůl 1 špetka
Tresť vanilková 15 ml
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, cukr, přidáme máslo, špetku soli, strouhanou citronovou kůru a vanilkovou esenci. Přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Stáhneme z ohně, zapracujeme do rýže žloutky a sníh z bílků.
  2. Formičky vymažeme kouskem másla, vysypeme solamylem a naplníme rýžovou hmotou. Formičky narovnáme do hrnce s trochou vody, hrnec zakryjeme pokličkou a vaříme ve vodní lázni aspoň 50 minut.
  3. Pudink před podáváním necháme vychladnout.