Pudink rýžový se smetanou

Ingredience


Cukr krupice 75 g
Cukr moučkový 40 g
Máslo čerstvé 75 g
Mléko polotučné 1000 ml
Rýže loupaná 200 g
Smetana 16% (pochoutková) 80 ml
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přisypeme rýži, cukr, špetku soli, přidáme máslo, přivedeme k varu a vaříme 20 minut.
  2. V hrnku rozkvedláme žloutky se smetanou, přilijeme k rýži, promícháme, čímž hmotu zahustíme. Již nevaříme. Pudink nalijeme do pekáčku, posypeme moučkovým cukrem a dáme na chvilku zapéct do trouby, aby se z cukru vytvořila poleva.
  3. Před podáváním necháme pudink vychladnout.