Pudink rýžový se smetanou
Ingredience
Cukr krupice |
75 g |
Cukr moučkový |
40 g |
Máslo čerstvé |
75 g |
Mléko polotučné |
1000 ml |
Rýže loupaná |
200 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
80 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přisypeme rýži, cukr, špetku soli, přidáme máslo, přivedeme k varu a vaříme 20 minut.
- V hrnku rozkvedláme žloutky se smetanou, přilijeme k rýži, promícháme, čímž hmotu zahustíme. Již nevaříme. Pudink nalijeme do pekáčku, posypeme moučkovým cukrem a dáme na chvilku zapéct do trouby, aby se z cukru vytvořila poleva.
- Před podáváním necháme pudink vychladnout.