Rýže pro přípravu moučníků

Ingredience


Citronová kůra 10 g
Cukr krupice 150 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 1000 ml
Pomerančová kůra 10 g
Rýže loupaná 300 g
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mléko nalijeme do hrnce, přidáme strouhanou citronovou a pomerančovou kůru, máslo, přisypeme cukr a špetku soli. Necháme vše rozpustit a do ochuceného mléka nasypeme bílou rýži. Na mírném ohni vaříme 20-25 minut, až bude rýže měkká. Hrnec odstavíme z plotny a přimícháme do rýže rozkvedlané žloutky.
  2. Takto uvařenou rýži používáme k přípravě různých moučníků a nákypů.