Rýže pro přípravu moučníků
Ingredience
Citronová kůra |
10 g |
Cukr krupice |
150 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
1000 ml |
Pomerančová kůra |
10 g |
Rýže loupaná |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mléko nalijeme do hrnce, přidáme strouhanou citronovou a pomerančovou kůru, máslo, přisypeme cukr a špetku soli. Necháme vše rozpustit a do ochuceného mléka nasypeme bílou rýži. Na mírném ohni vaříme 20-25 minut, až bude rýže měkká. Hrnec odstavíme z plotny a přimícháme do rýže rozkvedlané žloutky.
- Takto uvařenou rýži používáme k přípravě různých moučníků a nákypů.