Kapsa s třešněmi

Ingredience


Cukr krupice 50 g
Cukr moučkový 20 g
Droždí sušené 15 g
Likér Maraschino (Maraska) 50 ml
Marmeláda višňová 100 g
Máslo čerstvé 200 g
Mléko polotučné 100 ml
Mouka pšeničná hladká 500 g
Sůl 1 špetka
Třešně 350 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do vlažného mléka vsypeme sušené droždí a necháme na teplém místě vzejít.
  2. V míse smícháme mouku s cukrem, přidáme máslo, vejce, kvásek, špetku soli, promícháme a vypracujeme těsto a necháme v teple vykynout. Těsto vložíme do formy a pečeme při střední teplotě 40 minut. Vršek buchty odřízneme a vnitřek vydlabeme. Necháme jen 2 cm silné stěny.
  3. Třešně vypeckujeme, svaříme s cukrem, přimícháme marmeládu a likér. Naplníme buchtu třešňovou směsí a přiklopíme odříznutou část.
  4. Při podávání posypeme cukrem.