Kapsa s třešněmi
Ingredience
Cukr krupice |
50 g |
Cukr moučkový |
20 g |
Droždí sušené |
15 g |
Likér Maraschino (Maraska) |
50 ml |
Marmeláda višňová |
100 g |
Máslo čerstvé |
200 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Třešně |
350 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do vlažného mléka vsypeme sušené droždí a necháme na teplém místě vzejít.
- V míse smícháme mouku s cukrem, přidáme máslo, vejce, kvásek, špetku soli, promícháme a vypracujeme těsto a necháme v teple vykynout. Těsto vložíme do formy a pečeme při střední teplotě 40 minut. Vršek buchty odřízneme a vnitřek vydlabeme. Necháme jen 2 cm silné stěny.
- Třešně vypeckujeme, svaříme s cukrem, přimícháme marmeládu a likér. Naplníme buchtu třešňovou směsí a přiklopíme odříznutou část.
- Při podávání posypeme cukrem.