Kapsa s broskvemi a rýží
Ingredience
Citronová kůra |
15 g |
Cukr krupice |
20 g |
Kompot broskvový |
200 g |
Likér Maraschino (Maraska) |
50 ml |
Listové těsto |
400 g |
Mandle |
20 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
800 ml |
Rýže loupaná |
250 g |
Tresť vanilková |
10 ml |
Tuk |
10 g |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Rýži vaříme ve sladkém mléce, ochuceném strouhanou citronovou kůrou, vanilkovou esencí a s přídavkem 1 lžíce másla. Vaříme 20 minut doměkka. Do chladnoucí rýže vmícháme rozkvedlané žloutky.
- Formu na dorty vymažeme tukem, stěny a dno vysteleme těstem, kousek těsta si necháme na zakrytí. Těsto ještě posypeme drcenými mandlemi.
- Kapsu vyplníme střídavě vrstvou rýže a vrstvou půlených broskví z kompotu. Poslední vrstvou bude rýže. Zakapeme likérem, zbytek těsta rozválíme a uděláme pokličku. Uprostřed těsto propíchneme a vložíme do trouby. Pečeme asi 40 minut.