Kapsa s broskvemi a rýží

Ingredience


Citronová kůra 15 g
Cukr krupice 20 g
Kompot broskvový 200 g
Likér Maraschino (Maraska) 50 ml
Listové těsto 400 g
Mandle 20 g
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 800 ml
Rýže loupaná 250 g
Tresť vanilková 10 ml
Tuk 10 g
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži vaříme ve sladkém mléce, ochuceném strouhanou citronovou kůrou, vanilkovou esencí a s přídavkem 1 lžíce másla. Vaříme 20 minut doměkka. Do chladnoucí rýže vmícháme rozkvedlané žloutky.
  2. Formu na dorty vymažeme tukem, stěny a dno vysteleme těstem, kousek těsta si necháme na zakrytí. Těsto ještě posypeme drcenými mandlemi.
  3. Kapsu vyplníme střídavě vrstvou rýže a vrstvou půlených broskví z kompotu. Poslední vrstvou bude rýže. Zakapeme likérem, zbytek těsta rozválíme a uděláme pokličku. Uprostřed těsto propíchneme a vložíme do trouby. Pečeme asi 40 minut.