Sýrové suflé se zeleninou

Ingredience


Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 0.5 l
Mouka pšeničná hladká 100 g
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Solamyl - bramborový škrob 1 kávová lžička
Šunka dušená 300 g
Sýr ementálského typu 150 g
Vejce slepičí 6 ks
Muškátový oříšek 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pórek nakrájíme na proužky, nakrájíme nadrobno šunku a dáme do vymazané zapékací formy.
  2. Z mouky a másla připravíme jíšku a za stálého míchání přiléváme mléko. Mícháme, až se jíška nelepí na dno, poté kastrol sejmeme z ohně. Jíšku osolíme, okořeníme špetkou mletého muškátového oříšku, přidáme solamyl, nadrobno nakrájenou zelenou petrželku, strouhaný sýr a nakonec přidáme žloutky.
  3. Z bílků mezitím ušleháme tuhý sníh a nakonec ho do připravené směsi lehce vmícháme. Směsí naplníme zapékací formu, ve které je na dně pórek a šunka. Pečeme v v předehřáté troubě na cca 170 °C asi 20 minut.
  4. Vpíchnutím špejle se přesvědčíme, zda je pokrm již dostatečně propečený. Podáváme ihned po vyjmutí z trouby.