Sýrové suflé se zeleninou
Ingredience
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
0.5 l |
Mouka pšeničná hladká |
100 g |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
300 g |
Sýr ementálského typu |
150 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pórek nakrájíme na proužky, nakrájíme nadrobno šunku a dáme do vymazané zapékací formy.
- Z mouky a másla připravíme jíšku a za stálého míchání přiléváme mléko. Mícháme, až se jíška nelepí na dno, poté kastrol sejmeme z ohně. Jíšku osolíme, okořeníme špetkou mletého muškátového oříšku, přidáme solamyl, nadrobno nakrájenou zelenou petrželku, strouhaný sýr a nakonec přidáme žloutky.
- Z bílků mezitím ušleháme tuhý sníh a nakonec ho do připravené směsi lehce vmícháme. Směsí naplníme zapékací formu, ve které je na dně pórek a šunka. Pečeme v v předehřáté troubě na cca 170 °C asi 20 minut.
- Vpíchnutím špejle se přesvědčíme, zda je pokrm již dostatečně propečený. Podáváme ihned po vyjmutí z trouby.