Hovězí závitky s mletým masem a slaninou

Ingredience


Cibule 1 ks
Cukr krupice 2 kávová lžička
Hovězí libové 600 g
Hovězí maso mleté 100 g
Hovězí vývar základní 400 ml
Hřebíček mletý 0.25 kávová lžička
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 špetka
Zázvor mletý 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí plátky zlehka naklepeme. Slaninu nakrájíme najemno a smícháme s mletým masem. Ochutíme solí, pepřem, zázvorem a mletým hřebíčkem. Směs rozdělíme na plátky, srolujeme a sepneme jehlami nebo omotáme nití. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Oloupanou cibuli a mrkev nakrájíme nadrobno.
  2. V hrnci rozpálíme máslo a závitky na něm smažíme cca 12 minut ze všech stan dohněda. Přidáme cibuli a mrkev a cca 5 minut restujeme. Vmícháme cukr a postupně přiléváme vývar, abychom vyvaříli vypečenou šťávu. Zakryté dusíme na mírném ohni cca 90 minut, občas promícháme a podlijeme. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
  3. Rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. bramborovou kaši a okurkový salát.