Hovězí závitky s mletým masem a slaninou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Hovězí libové |
600 g |
Hovězí maso mleté |
100 g |
Hovězí vývar základní |
400 ml |
Hřebíček mletý |
0.25 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor mletý |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 107 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí plátky zlehka naklepeme. Slaninu nakrájíme najemno a smícháme s mletým masem. Ochutíme solí, pepřem, zázvorem a mletým hřebíčkem. Směs rozdělíme na plátky, srolujeme a sepneme jehlami nebo omotáme nití. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Oloupanou cibuli a mrkev nakrájíme nadrobno.
- V hrnci rozpálíme máslo a závitky na něm smažíme cca 12 minut ze všech stan dohněda. Přidáme cibuli a mrkev a cca 5 minut restujeme. Vmícháme cukr a postupně přiléváme vývar, abychom vyvaříli vypečenou šťávu. Zakryté dusíme na mírném ohni cca 90 minut, občas promícháme a podlijeme. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
- Rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. bramborovou kaši a okurkový salát.