Těstoviny s rybou

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chilli paprička 0.5 ks
Filé z aljašské tresky 400 g
Modrohlav filety 150 g
Olej olivový 75 ml
Parmice 600 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny konzumní 175 g
Voda pitná 650 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velkém hrnci zahřejeme 30 ml olivového oleje. Vložíme nakrájený česnek, chilli papričku zbavenou zrníček a najemno pokrájenou. Nakonec přidáme polovinu nakrájené petržele. Smažíme při mírné teplotě 5 minut, občas zamícháme.
  2. Všechny ryby zbavíme hlavy a ocasu a nakrájíme na větší sousta, včetně kůže a kostí. Přidáme do hrnce. Rybí maso pokapeme dalšími 30 ml olivového oleje a smažíme 5 minut.
  3. Vmícháme nakládaná nakrájená rajčata, prázdnou konzervu naplníme vodou a přilijeme do hrnce. Uvedeme k bodu varu. Osolíme a opepříme, poté snížíme plamen a vaříme 10 minut, občas zamícháme.
  4. Do hrnce vložíme těstoviny, vaříme při mírné teplotě 5 minut a poté přidáme 250 ml vody a zbývající olej. Zvolna povaříme dalších 15 minut, až jsou těstoviny al dente.
  5. Je-li omáčka příliš hustá, zředíme trochou vody, ochutnáme a podle potřeby dosolíme a dopepříme. Podáváme na talířích posypané zbývající petrželí.