Těstoviny s rybou
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chilli paprička |
0.5 ks |
Filé z aljašské tresky |
400 g |
Modrohlav filety |
150 g |
Olej olivový |
75 ml |
Parmice |
600 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny konzumní |
175 g |
Voda pitná |
650 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Ve velkém hrnci zahřejeme 30 ml olivového oleje. Vložíme nakrájený česnek, chilli papričku zbavenou zrníček a najemno pokrájenou. Nakonec přidáme polovinu nakrájené petržele. Smažíme při mírné teplotě 5 minut, občas zamícháme.
- Všechny ryby zbavíme hlavy a ocasu a nakrájíme na větší sousta, včetně kůže a kostí. Přidáme do hrnce. Rybí maso pokapeme dalšími 30 ml olivového oleje a smažíme 5 minut.
- Vmícháme nakládaná nakrájená rajčata, prázdnou konzervu naplníme vodou a přilijeme do hrnce. Uvedeme k bodu varu. Osolíme a opepříme, poté snížíme plamen a vaříme 10 minut, občas zamícháme.
- Do hrnce vložíme těstoviny, vaříme při mírné teplotě 5 minut a poté přidáme 250 ml vody a zbývající olej. Zvolna povaříme dalších 15 minut, až jsou těstoviny al dente.
- Je-li omáčka příliš hustá, zředíme trochou vody, ochutnáme a podle potřeby dosolíme a dopepříme. Podáváme na talířích posypané zbývající petrželí.