Těstovinový kuřecí salát
Ingredience
Celer řapíkatý |
100 g |
Drůbeží maso pečené |
250 g |
Hroznové víno |
150 g |
Majonéza |
60 ml |
Mrkev kořen |
1 ks |
Ocet vinný |
20 ml |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pesto |
60 ml |
Sůl |
9 g |
Těstoviny Fusilli |
300 g |
Zakysaná smetana |
40 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve si připravíme zálivku na těstoviny. V misce smícháme sůl. pepř, prolisovaný česnek, vinný ocet a olivový olej, důkladně vyšleháme.
- Těstoviny uvaříme podle návodu, zcedíme, přendáme do hlubší mísy a zalijeme připravenou zálivkou. Promícháme a necháme vychladnout.
- Upečené maso a mrkev nakrájíme na nudličky, kuličky vína rozpůlíme a vše vmícháme do těstovin.
- V misce smícháme majonézu, pesto a zakysanou smetanu, osolíme a opepříme.
- Těstoviny rozdělíme na jednotlivé porce, každou zalijeme přiměřeným množstvím omáčky a servírujeme ozdobené listem celeru a kuličkou vína.