Těstovinový kuřecí salát

Ingredience


Celer řapíkatý 100 g
Drůbeží maso pečené 250 g
Hroznové víno 150 g
Majonéza 60 ml
Mrkev kořen 1 ks
Ocet vinný 20 ml
Olej olivový 60 ml
Pepř černý mletý 5 g
Pesto 60 ml
Sůl 9 g
Těstoviny Fusilli 300 g
Zakysaná smetana 40 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve si připravíme zálivku na těstoviny. V misce smícháme sůl. pepř, prolisovaný česnek, vinný ocet a olivový olej, důkladně vyšleháme.
  2. Těstoviny uvaříme podle návodu, zcedíme, přendáme do hlubší mísy a zalijeme připravenou zálivkou. Promícháme a necháme vychladnout.
  3. Upečené maso a mrkev nakrájíme na nudličky, kuličky vína rozpůlíme a vše vmícháme do těstovin.
  4. V misce smícháme majonézu, pesto a zakysanou smetanu, osolíme a opepříme.
  5. Těstoviny rozdělíme na jednotlivé porce, každou zalijeme přiměřeným množstvím omáčky a servírujeme ozdobené listem celeru a kuličkou vína.