Těstoviny s kuřetem a artyčoky
Ingredience
Artyčoky |
400 g |
Česnek |
2 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Kuřecí prsa |
800 g |
Olej olivový |
40 ml |
Rajčata |
300 g |
Sýr Parmezán |
30 g |
Těstoviny Linguine |
200 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Kuřecí maso nakrájené na nudličky vložíme do nekovové mísy, zalijeme citronovou šťávou, olejem, osolíme, opepříme, zakryjeme fólií a necháme 30 minut marinovat.
- Arašídový olej rozpálíme na pánvi, osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, přihodíme pokrájený česnek a restujeme 2 minuty. Přidáme rozmixovaná rajčata, artyčoky a povaříme 10 minut.
- Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu, zcedíme a vrátíme do hrnce, ve kterém se vařily.
- Na rozpálené pánvi opečeme marinované maso dozlatova a přidáme ho spolu s artyčokovou omáčkou k těstovinám. Vše dosolíme, promícháme a servírujeme rozdělené na porce a posypané sýrem.