Těstoviny s kuřetem a artyčoky

Ingredience


Artyčoky 400 g
Česnek 2 stroužek
Citrony 1 ks
Kuřecí prsa 800 g
Olej olivový 40 ml
Rajčata 300 g
Sýr Parmezán 30 g
Těstoviny Linguine 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí maso nakrájené na nudličky vložíme do nekovové mísy, zalijeme citronovou šťávou, olejem, osolíme, opepříme, zakryjeme fólií a necháme 30 minut marinovat.
  2. Arašídový olej rozpálíme na pánvi, osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, přihodíme pokrájený česnek a restujeme 2 minuty. Přidáme rozmixovaná rajčata, artyčoky a povaříme 10 minut.
  3. Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu, zcedíme a vrátíme do hrnce, ve kterém se vařily.
  4. Na rozpálené pánvi opečeme marinované maso dozlatova a přidáme ho spolu s artyčokovou omáčkou k těstovinám. Vše dosolíme, promícháme a servírujeme rozdělené na porce a posypané sýrem.