Chilli con carne s pivem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 polévková lžíce |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule |
4 ks |
Fazole červené sterilované |
800 g |
Hovězí maso zadní |
500 g |
Kečup |
3 polévková lžíce |
Kmín římský |
0.5 kávová lžička |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
300 ml |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Tabasco |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na malé kostičky. Oloupeme česnek a cibuli a nasekáme.
- V hrnci rozpálíme podzemnicový olej a maso na něm zprudka cca 5min orestujeme ze všech stran. Přidáme cibuli a česnek a na středním ohni osmažíme cca 5min dozlatova. Vsypeme rajčata, vařečkou je rozmačkáme, přidáme protlak, kečup a zalijeme pivem.
- Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka, nakrájíme na kostičky a nasypeme do hrnce. Ochutíme pepřem, oreganem, chilli kořením, římským kmínem a octem. Zakryjeme a dusíme na mírném ohni cca 30min.
- Fazole scedíme, necháme okapat, vmícháme do chilli a společně ještě cca 10min podusíme. Dochutíme solí, pepřem, tabascem a ihned podáváme.
- Jako příloha je vhodný např. bílý chléb.