Chilli con carne s pivem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli koření mleté 1 polévková lžíce
Chilli paprička 2 ks
Cibule 4 ks
Fazole červené sterilované 800 g
Hovězí maso zadní 500 g
Kečup 3 polévková lžíce
Kmín římský 0.5 kávová lžička
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej arašídový (podzemnicový) 2 polévková lžíce
Oregano sušené 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 300 ml
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 1 špetka
Tabasco 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na malé kostičky. Oloupeme česnek a cibuli a nasekáme.
  2. V hrnci rozpálíme podzemnicový olej a maso na něm zprudka cca 5min orestujeme ze všech stran. Přidáme cibuli a česnek a na středním ohni osmažíme cca 5min dozlatova. Vsypeme rajčata, vařečkou je rozmačkáme, přidáme protlak, kečup a zalijeme pivem.
  3. Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka, nakrájíme na kostičky a nasypeme do hrnce. Ochutíme pepřem, oreganem, chilli kořením, římským kmínem a octem. Zakryjeme a dusíme na mírném ohni cca 30min.
  4. Fazole scedíme, necháme okapat, vmícháme do chilli a společně ještě cca 10min podusíme. Dochutíme solí, pepřem, tabascem a ihned podáváme.
  5. Jako příloha je vhodný např. bílý chléb.