Grilovaná žebírka ze selete

Ingredience


Chilli omáčka 4 polévková lžíce
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Omáčka Hoisin 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 1 polévková lžíce
Vepřová žebra 500 g
Víno rýžové čínské 1 polévková lžíce
Voda pitná 5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z žebírek odřežeme přebytečný tuk a nasekáme je na kusy. Dáme do pekáče.
  2. Smícháme omáčku hoisin, víno, sójové omáčky, cukr. Žebírka v pekáči směsí pželijeme. Několikrát žebírka obrátíme, aby se směsí pokryla a necháme marinovat 3 hodiny.
  3. Přidáme vodu a 15 minut zapékáme v předehřáté troubě. Žebírka obrátíme, snížíme teplotu a pečeme 35 minut.
  4. Žebírka pokrájíme na malé kousky a dáme do servírovací mísy. Přelijeme kousky žebírek omáčkou a ozdobíme lístky koriandru.
  5. Do zvláštní misky dáme chilli omáčku a podáváme s žebírky.