Grilovaná žebírka ze selete
Ingredience
Chilli omáčka |
4 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Omáčka Hoisin |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce |
Vepřová žebra |
500 g |
Víno rýžové čínské |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 375 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z žebírek odřežeme přebytečný tuk a nasekáme je na kusy. Dáme do pekáče.
- Smícháme omáčku hoisin, víno, sójové omáčky, cukr. Žebírka v pekáči směsí pželijeme. Několikrát žebírka obrátíme, aby se směsí pokryla a necháme marinovat 3 hodiny.
- Přidáme vodu a 15 minut zapékáme v předehřáté troubě. Žebírka obrátíme, snížíme teplotu a pečeme 35 minut.
- Žebírka pokrájíme na malé kousky a dáme do servírovací mísy. Přelijeme kousky žebírek omáčkou a ozdobíme lístky koriandru.
- Do zvláštní misky dáme chilli omáčku a podáváme s žebírky.