Kakaové věnečky obalované mandlemi

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Cukr krystal 30 g
Cukr moučkový 100 g
Kakao 1 polévková lžíce
Mandle 60 g
Máslo čerstvé 140 g
Mouka polohrubá 180 g
Mouka pšeničná hladká 3 polévková lžíce
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy si dáme prosátou polohrubou mouku, moučkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru, máslo, kakao, skořici a 1 žloutek.
  2. Směs dobře promícháme a pomocí rukou vypracujeme hladké vláčné těsto, z něj utvoříme větší válec, zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme 2-3 hodiny v chladu odpočinout.
  3. Na pomoučeném vále (2-3 lžíce hladké mouky) si z těsta nakrájíme několik dílů a z každého rukama vyválíme tenké válečky a síle 7-8 mm. Nakrájíme je přibližně na délku 8-10 cm, každý kousek spojíme do tvaru věnečku.
  4. Věnečky potřeme rozšlehaným bílkem a obalíme v posekaných loupaných mandlích, které jsme smíchali s hrubým krystalovým cukrem. Věnečky poklademe na plech s pečicím papírem a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C přibližně 15 minut dozlatova.