Kakaové věnečky obalované mandlemi
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Cukr krystal |
30 g |
Cukr moučkový |
100 g |
Kakao |
1 polévková lžíce |
Mandle |
60 g |
Máslo čerstvé |
140 g |
Mouka polohrubá |
180 g |
Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do mísy si dáme prosátou polohrubou mouku, moučkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru, máslo, kakao, skořici a 1 žloutek.
- Směs dobře promícháme a pomocí rukou vypracujeme hladké vláčné těsto, z něj utvoříme větší válec, zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme 2-3 hodiny v chladu odpočinout.
- Na pomoučeném vále (2-3 lžíce hladké mouky) si z těsta nakrájíme několik dílů a z každého rukama vyválíme tenké válečky a síle 7-8 mm. Nakrájíme je přibližně na délku 8-10 cm, každý kousek spojíme do tvaru věnečku.
- Věnečky potřeme rozšlehaným bílkem a obalíme v posekaných loupaných mandlích, které jsme smíchali s hrubým krystalovým cukrem. Věnečky poklademe na plech s pečicím papírem a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C přibližně 15 minut dozlatova.