Tuňáková rajčata

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 150 g
Kapary 50 g
Olej chilli 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olivy černé 100 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 30 g
Rajčata 4 ks
Strouhanka 3 polévková lžíce
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 3 polévková lžíce
Tuňák v oleji 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčatům odřízneme vršek a opatrně vydlabeme dužninu. Zevnitř osolíme a opepříme. Předehřejeme troubu na 200 °C.
  2. Rozpálíme olivový olej a podusíme v něm nasekanou cibuli s česnekem. Přidáme nakrájené kapary, olivy a jemně nasekanou petrželku.
  3. Přibližně po 3 minutách přidáme tuňáka a strouhanku.
  4. Osolíme a opepříme. Směsí naplníme rajčata a posypeme parmazánem.
  5. Všechno pokapeme olejem a vložíme do trouby na prostřední rošt. Pečeme přibližně 15 minut.