Tuňáková rajčata
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
150 g |
Kapary |
50 g |
Olej chilli |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olivy černé |
100 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
30 g |
Rajčata |
4 ks |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
3 polévková lžíce |
Tuňák v oleji |
250 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčatům odřízneme vršek a opatrně vydlabeme dužninu. Zevnitř osolíme a opepříme. Předehřejeme troubu na 200 °C.
- Rozpálíme olivový olej a podusíme v něm nasekanou cibuli s česnekem. Přidáme nakrájené kapary, olivy a jemně nasekanou petrželku.
- Přibližně po 3 minutách přidáme tuňáka a strouhanku.
- Osolíme a opepříme. Směsí naplníme rajčata a posypeme parmazánem.
- Všechno pokapeme olejem a vložíme do trouby na prostřední rošt. Pečeme přibližně 15 minut.