Pikantní fenykl
Ingredience
Česnek |
6 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule |
200 g |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Fenykl sladký - hlíza |
1 kg |
Ocet jablečný |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Paprika zelená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička |
Smetana zakysaná15% |
100 g |
Sůl |
5 g |
Víno bílé |
2 polévková lžíce |
Vývar z hovězích kostí |
500 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli a česnek nakrájíme na plátky. Fenykl opereme a nakrájíme na hrubší plátky.
- Chilli papričky zbavíme semen a nakrájíme na proužky.
- Rozehřejeme olej, lehce podusíme proužky fenyklu s cibulí, česnekem a chilli a přibližně 5 minuty necháme dusit.
- Zalijeme vývarem. Směs ochutíme rozmarýnem, citronovou šťávou, jablečným octem, bílým vínem, cukrem, solí a pepřem. Všechno necháme přibližně 5 minuty dojít na mírném ohni, nakonec vmícháme zakysanou smetanu a podáváme.