Pikantní fenykl

Ingredience


Česnek 6 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cibule 200 g
Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Cukr krupice 3 polévková lžíce
Fenykl sladký - hlíza 1 kg
Ocet jablečný 3 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Paprika zelená 2 ks
Pepř černý mletý 5 g
Rozmarýn čerstvý 1 kávová lžička
Smetana zakysaná15% 100 g
Sůl 5 g
Víno bílé 2 polévková lžíce
Vývar z hovězích kostí 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a česnek nakrájíme na plátky. Fenykl opereme a nakrájíme na hrubší plátky.
  2. Chilli papričky zbavíme semen a nakrájíme na proužky.
  3. Rozehřejeme olej, lehce podusíme proužky fenyklu s cibulí, česnekem a chilli a přibližně 5 minuty necháme dusit.
  4. Zalijeme vývarem. Směs ochutíme rozmarýnem, citronovou šťávou, jablečným octem, bílým vínem, cukrem, solí a pepřem. Všechno necháme přibližně 5 minuty dojít na mírném ohni, nakonec vmícháme zakysanou smetanu a podáváme.