Houby ve víně
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Citronová šťáva |
60 ml |
Nové koření celé |
5 g |
Ocet jablečný |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
50 g |
Víno červené |
250 ml |
Vývar zeleninový |
250 ml |
Žampiony čerstvé |
1 kg |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Červené víno a vývar dáme vařit do hrnce, přidáme oloupaný česnek, nové koření, bobkové listy, citronovou šťávu a jablečný ocet
- a necháme přibližně 10 minut táhnout při mírné teplotě. Houby pokrájíme na kousky.
- Jemně posekáme petrželku. Nakonec vývar přecedíme přes síto. Houby s petrželkou necháme ve vývaru dusit asi 15 minut.
- Upravíme na talíře a podáváme s bagetou.