Houby ve víně

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 4 stroužek
Citronová šťáva 60 ml
Nové koření celé 5 g
Ocet jablečný 1 polévková lžíce
Petržel - nať 50 g
Víno červené 250 ml
Vývar zeleninový 250 ml
Žampiony čerstvé 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červené víno a vývar dáme vařit do hrnce, přidáme oloupaný česnek, nové koření, bobkové listy, citronovou šťávu a jablečný ocet
  2. a necháme přibližně 10 minut táhnout při mírné teplotě. Houby pokrájíme na kousky.
  3. Jemně posekáme petrželku. Nakonec vývar přecedíme přes síto. Houby s petrželkou necháme ve vývaru dusit asi 15 minut.
  4. Upravíme na talíře a podáváme s bagetou.