Ledový salát s avokádem
Ingredience
Avokádo |
2 ks |
Bazalka |
10 g |
Broskve |
400 g |
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Majonéza |
100 g |
Mandle plátky |
20 g |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata Cherry |
150 g |
Salát ledový |
450 g |
Sůl |
5 g |
Tymián čerstvý |
10 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Salát rozebereme na listy a natrháme na kousky. Avokáda oloupeme, rozřízneme na poloviny, vypeckujeme, nakrájíme na proužky a zakapeme 1 lžící citronové šťávy.
- Opereme broskve, spaříme vřelou vodou, oloupeme a nakrájíme na úzké proužky.
- Opereme rajčata a rozkrojíme na poloviny. Nasekáme bylinky.
- Přísady dáme do misky. Olej rozmícháme s majonézou, hořčicí
- a 3 lžícemi citronové šťávy, ochutíme solí a pepřem.
- Dresinkem přelijeme salát, posypeme jej mandlovými lupínky a podáváme.