Ledový salát s avokádem

Ingredience


Avokádo 2 ks
Bazalka 10 g
Broskve 400 g
Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Hořčice 2 polévková lžíce
Majonéza 100 g
Mandle plátky 20 g
Olej olivový 60 ml
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata Cherry 150 g
Salát ledový 450 g
Sůl 5 g
Tymián čerstvý 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Salát rozebereme na listy a natrháme na kousky. Avokáda oloupeme, rozřízneme na poloviny, vypeckujeme, nakrájíme na proužky a zakapeme 1 lžící citronové šťávy.
  2. Opereme broskve, spaříme vřelou vodou, oloupeme a nakrájíme na úzké proužky.
  3. Opereme rajčata a rozkrojíme na poloviny. Nasekáme bylinky.
  4. Přísady dáme do misky. Olej rozmícháme s majonézou, hořčicí
  5. a 3 lžícemi citronové šťávy, ochutíme solí a pepřem.
  6. Dresinkem přelijeme salát, posypeme jej mandlovými lupínky a podáváme.