Anglické telecí řízky

Ingredience


Anglická slanina 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 200 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 5 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Telecí kýta 500 g
Vejce slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté telecí maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Řízky obalíme postupně v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova.
  2. Z vajec usmažíme 4 sázená vejce - volská oka. Na každý usmažený řízek položíme plátek anglické slaniny a volské oko. Ihned podáváme.
  3. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.