Anglické telecí řízky
Ingredience
Anglická slanina |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
200 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
5 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí kýta |
500 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté telecí maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Řízky obalíme postupně v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova.
- Z vajec usmažíme 4 sázená vejce - volská oka. Na každý usmažený řízek položíme plátek anglické slaniny a volské oko. Ihned podáváme.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.