Vývar se žloutkem
Ingredience
Chléb toastový |
4 krajíc |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Olej sezamový |
2 polévková lžíce |
Oregano čerstvé |
10 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Vaječný žloutek slepičí |
6 ks |
Vývar zeleninový |
500 ml |
Vývar z hovězích kostí |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- K varu přivedeme hovězí vývar spolu se zeleninovým v jednom hrnci. Přimícháme sezamový olej. Citronovou šťávu smícháme se žloutky a ochutíme pepřem.
- Asi po 10 minutách přidáme jemně nasekané oregano. Pak opatrně nalijeme žloutky do polévky a přibližně 5 minut necháme houstnout.
- Opečeme toasty a položíme na předehřáté talíře.
- Toasty přelijeme polévkou a podáváme.