Rajčatová polévka s cizrnou
Ingredience
Ančovičky konzervované |
30 g |
Česnek |
6 stroužek |
Cizrna |
500 g |
Hovězí vývar základní |
1 l |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
300 g |
Šalotka |
80 g |
Šalvěj čerstvá |
2 polévková lžíce |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozehřejeme olej a lehce podusíme drcený česnek a na kostičky nakrájenou šalotkou.
- Po 5 minutách přidáme nakrájené ančovičky a rajčata. Směs přelijeme hovězím vývarem a přidáme šalvěj. Cizrnu necháme okapat. Přidáme k polévce a ochutíme solí a pepřem. Nalijeme na talíře a podáváme.