Rajčatová polévka s cizrnou

Ingredience


Ančovičky konzervované 30 g
Česnek 6 stroužek
Cizrna 500 g
Hovězí vývar základní 1 l
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 300 g
Šalotka 80 g
Šalvěj čerstvá 2 polévková lžíce
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozehřejeme olej a lehce podusíme drcený česnek a na kostičky nakrájenou šalotkou.
  2. Po 5 minutách přidáme nakrájené ančovičky a rajčata. Směs přelijeme hovězím vývarem a přidáme šalvěj. Cizrnu necháme okapat. Přidáme k polévce a ochutíme solí a pepřem. Nalijeme na talíře a podáváme.