Kuřecí stehýnka se sambalem

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová tráva 1 ks
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Galgan 1 ks
Kokosové mléko 400 ml
Koriandr čerstvý 0.5 hrst
Kuřecí stehna 8 ks
Kurkuma 2 kávová lžička
Limetková šťáva 2 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Oříšky makadamové 30 g
Pasta Sambal Oelek 2 kávová lžička
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí stehýnka opláchneme, v kloubech oddělíme a osušíme. Můžeme dle chuti odstranit kůži. Oloupeme cibuli a galgant a nadrobno nakrájíme. Očistíme citronovou trávu, omyjeme a spodní část nasekáme najemno. Ořechy umeleme. Cibuli smícháme s galgantem, citronovou trávou, ořechy, kurkumou, cukrem a lžičkou pasty sambal oelek.
  2. Ve woku rozpálíme olej a osmahneme na něm koření. Přidáme maso a pomalu restujeme. Mezitím obracíme, aby se obalilo v koření. Zalijeme kokosovým mlékem, zčásti zakryjeme a za častého míchání necháme dusit cca 40–45 minut. Ochutíme solí, zbytkem sambal oelek a limetkovou šťávou.
  3. Koriandr opláchneme, otřepeme a lístky otrháme. Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme koriandrem a podáváme.