Kuřecí stehýnka se sambalem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová tráva |
1 ks |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Galgan |
1 ks |
Kokosové mléko |
400 ml |
Koriandr čerstvý |
0.5 hrst |
Kuřecí stehna |
8 ks |
Kurkuma |
2 kávová lžička |
Limetková šťáva |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Oříšky makadamové |
30 g |
Pasta Sambal Oelek |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí stehýnka opláchneme, v kloubech oddělíme a osušíme. Můžeme dle chuti odstranit kůži. Oloupeme cibuli a galgant a nadrobno nakrájíme. Očistíme citronovou trávu, omyjeme a spodní část nasekáme najemno. Ořechy umeleme. Cibuli smícháme s galgantem, citronovou trávou, ořechy, kurkumou, cukrem a lžičkou pasty sambal oelek.
- Ve woku rozpálíme olej a osmahneme na něm koření. Přidáme maso a pomalu restujeme. Mezitím obracíme, aby se obalilo v koření. Zalijeme kokosovým mlékem, zčásti zakryjeme a za častého míchání necháme dusit cca 40–45 minut. Ochutíme solí, zbytkem sambal oelek a limetkovou šťávou.
- Koriandr opláchneme, otřepeme a lístky otrháme. Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme koriandrem a podáváme.