Krůtí nudličky s meruňkami

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kompot meruňkový 425 ml
Krůtí prsa 650 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 100 ml
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na jemné nudličky a krátce je osmahneme na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme a vyjmeme z pánve.
  2. Ve výpeku podusíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a na nudličky nakrájený pórek. Po 5 minutách přidáme okapané, na dílky nakrájené meruňky a ještě krátce dusíme.
  3. Ke směsi přidáme krůtí nudličky, zalijeme smetanou, vývarem a uvedeme do varu. Přimícháme hladkou mouku a pod pokličkou povaříme asi 5 minut. Nakonec pokrm podle chuti osolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou.
  4. Podáváme s vařenými širokými nudlemi.