Jablečné řezy se zakysanou smetanou
Ingredience
Cukr skořicový |
50 g |
Cukr třtinový |
90 g |
Jablka |
1 kg |
Máslo jihočeské |
100 g |
Piškoty dětské |
200 g |
Skořice mletá |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zakysaná smetana |
600 g |
-
Doba přípravy: 90 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hranatou formu vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem. Rozdrobíme piškoty a rozmixujeme je s máslem a skořicí. Směsí poklademe dno dortové formy a dáme na hodinu do ledničky.
- Mezitím omyjeme, oloupeme, vyjádřincujeme jablka a nakrájíme je na osminky.
- Rozšleháme cukr, zakysanou smetanu a vejce.
- Po uplynutí jedné hodiny rozehřejeme troubu na 160 °C.
- Vyndáme z ledničky korpus, poklademe na něj jablka, přelijeme rozmixovanou směsí z cukru, zakysané smetany a vajec a dáme péci do vyhřáté trouby.
- Upečené řezy posypeme skořicovým cukrem a dáme vychladnout.