Muffiny s jablky sypané skořicí
Ingredience
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Jablka |
1 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
1.2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka pšeničná hrubá |
175 g |
Ořechy vlašské |
36 g |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve předehřejeme troubu na 190°C.
- Poté máslem vymažeme asi 12 forem na muffiny.
- Ve větší misce smícháme vejce, rozpuštěné máslo, cukr, mouku, prášek do pečiva, mléko, sůl, skořici a na drobno nakrájená jablka.
- Suroviny smícháme a vzniklou hmotu přendáme do připravených forem na muffiny.
- Na závěr každý muffin posypeme drcenými ořechy.
- Pečeme 25 minut.
- Hotové muffiny vyklopíme z forem a necháme vychladnout, poté podáváme.