Muffiny s jablky sypané skořicí

Muffiny s jablky sypané skořicí - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 3 polévková lžíce
Jablka 1 ks
Kypřicí prášek do pečiva 1.2 kávová lžička
Máslo čerstvé 70 g
Mléko polotučné 125 ml
Mouka pšeničná hrubá 175 g
Ořechy vlašské 36 g
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve předehřejeme troubu na 190°C.
  2. Poté máslem vymažeme asi 12 forem na muffiny.
  3. Ve větší misce smícháme vejce, rozpuštěné máslo, cukr, mouku, prášek do pečiva, mléko, sůl, skořici a na drobno nakrájená jablka.
  4. Suroviny smícháme a vzniklou hmotu přendáme do připravených forem na muffiny.
  5. Na závěr každý muffin posypeme drcenými ořechy.
  6. Pečeme 25 minut.
  7. Hotové muffiny vyklopíme z forem a necháme vychladnout, poté podáváme.