Piškot se smetanou
Ingredience
Cukr moučkový |
270 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Krupice dětská |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
10 g |
Mouka pšeničná hrubá |
400 g |
Smetana 12% (konzumní) |
400 ml |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Žloutky s 250g cukru mícháme asi 20 minut. Přidáme vanilkový cukr, přilijeme smetanu a vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a hrubou mouku.
- Těsto vlijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný krupičkou. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 25 minut.
- Upečený piškot vyjmeme z plechu a po částečném vychladnutí poprášíme zbylým moučkovým cukrem a nakrájíme na porce.