Biftek na pepři se salsou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí kýta |
500 g |
Křen |
40 g |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř 4 barev |
40 g |
Pepř černý mletý |
6 g |
Petržel kudrnka |
50 g |
Rajčata |
200 g |
Sůl |
8 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata rozmixujeme a smícháme s lžící oleje, cibulí nasekanou nadrobno, nastrouhaným křenem, pepřem a petrželkou. Dobře promícháme, zakryjeme fólií a necháme hodinu uležet.
- Rozehřejeme gril nebo pánev, čerstvý pepř různých barev rozdrtíme v hmoždíři.
- Každý biftek potřeme zbylým olejem a obalíme v pepřové drti. Pečeme 4-5 minut z každé strany podle naší chuti, osolíme.
- Podáváme s uleželou salsou.