Tofové sendviče

Ingredience


Jogurt bílý 1.5 dl
Máta 2 polévková lžíce
Med včelí 2 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 125 g
Okurka salátová 0.5 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sezam - semena 2 polévková lžíce
Shiitake houby 4 ks
Sůl 1 špetka
Sýr smetanový tavený 45% 60 g
Sýr sójový - Tofu 275 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1.25 l
Zázvor celý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené houby vložíme do misky a zalijeme teplou vodou. Necháme je bobtnat 25 minut. Poté je necháme okapat, vymačkáme z nich vodu a odstraníme tuhé části a houby pokrájíme.
  2. Z tofu necháme okapat vodu a pokrájíme na tenké plátky. Každý plátek pokrájíme na čtvereček o straně 2,5cm.
  3. Z okurky vymačkáme vodu a smícháme s houbami, krémovým sýrem a nastrouhaným zázvorem. Osolíme a opepříme. Náplň dáváme mezi dva čtverečky tofu.
  4. Připravíme si těsto - do mísy dáme mouku, přidáme vejce, vodu, sůl a vypracujeme husté těsto. Přidáme do něj sezamová semínka. Rozehřejeme olej, obalíme sendvičce v těstíčku a osmažíme do zlatova. Poté vyndáme, necháme okapat.
  5. Připravíme si omáčku - smícháme med, jogurt a mátu.
  6. Omáčku podáváme zvlášť.