Tofové sendviče
Ingredience
Jogurt bílý |
1.5 dl |
Máta |
2 polévková lžíce |
Med včelí |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
125 g |
Okurka salátová |
0.5 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sezam - semena |
2 polévková lžíce |
Shiitake houby |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr smetanový tavený 45% |
60 g |
Sýr sójový - Tofu |
275 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1.25 l |
Zázvor celý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Sušené houby vložíme do misky a zalijeme teplou vodou. Necháme je bobtnat 25 minut. Poté je necháme okapat, vymačkáme z nich vodu a odstraníme tuhé části a houby pokrájíme.
- Z tofu necháme okapat vodu a pokrájíme na tenké plátky. Každý plátek pokrájíme na čtvereček o straně 2,5cm.
- Z okurky vymačkáme vodu a smícháme s houbami, krémovým sýrem a nastrouhaným zázvorem. Osolíme a opepříme. Náplň dáváme mezi dva čtverečky tofu.
- Připravíme si těsto - do mísy dáme mouku, přidáme vejce, vodu, sůl a vypracujeme husté těsto. Přidáme do něj sezamová semínka. Rozehřejeme olej, obalíme sendvičce v těstíčku a osmažíme do zlatova. Poté vyndáme, necháme okapat.
- Připravíme si omáčku - smícháme med, jogurt a mátu.
- Omáčku podáváme zvlášť.